Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 26

Apleista teritorija prie Neries virs prabangiu rajonu: statybų ketina imtis žinoma NT bendrovė

Vilniaus Žirmūnuose, prie Neries, yra teritorija, kurioje šiuo metu stovi apleisti pastatai, o juosianti tvora baigia nugriūti. Stebint nekilnojamojo turto rinkos plėtrą sostinėje, kyla klausimas, kodėl tokia vieta vis dar netapo nauju gyvenamųjų namų kvartalu. Kaip aiškėja, išties netrukus vaizdas čia gali iš esmės pasikeisti ir iš dykvietės Neries pakrantės dalis virs prabangiu kvartalu.
Apleista teritorija šalia Neries upės
Apleista teritorija šalia Neries upės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ši vieta, prasidedanti tuoj už žiemos uosto Neries užutekyje, šiuo metu atrodo kiek bauginančiai. Aplink auga miškas, teritoriją juosianti tvora apgriuvusi, o pastatai seniai apleisti ir užmiršti. Sunku jau ir nuspėti, kam kažkada tarnavo čia tebestovintis angaras ar kiti pastatai, kuriuos dabar lanko nebent smalsuoliai arba ne pačių geriausių kėslų turintys žmonės.

Su pastaraisiais susidūrė ir šioje vietoje LRT televizijos „Pasivaikščiojimų“ laidą filmavęs Rytis Zemkauskas kartu su pašnekove aktore Rasa Samuolyte bei filmavimo komanda, į kuriuos čia atskriejo akmenys.

Priklausė „Snorui“

Tačiau greičiausia Žirmūnų g. 3A numeriu žymima teritorija neilgai bus tokia apleista. Jau ne vienerius metus kalbama apie tai, kad čia išdygs prabangūs gyvenamieji namai, kurių statybos imsis teritoriją įsigijusi bendrovė „Hanner“.

2019 m. liepą skelbta, kad anksčiau bankrutavusiam „Snoro“ bankui priklausęs daugiau nei hektaro žemės sklypas Neries pakrantėje parduodamas iš varžytinių. Jo pradinė kaina siekė arti 1,3 mln. eurų.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Apleista teritorija šalia Neries upės
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Apleista teritorija šalia Neries upės

Tada „Snoro“ bankroto varžytinių organizatoriai skelbė, kad sklype yra keletą pastatų. Portale evarzytynes.lt buvo rašoma, kad čia išlikę administraciniai pastatai, sandėliai, gamybinės patalpos, garažai, elektros pastotė.

Pastatai jau tada buvo tinkami tik nugriauti, o sklypo nuomos sutartis galiojo iki 2052 metų.

Kaip rašė vz.lt, „Hanner“ priklausanti UAB „Investicijų grupė“ 2019 m. rugpjūtį už 1,28 mln. eurų aukcione įsigijo aštuonis apleistus objektus Žirmūnų g. 3A. Pagal 2016 m. sutartį su NŽT, 1,02 ha ploto valstybinę žemę, ant kurios stovi pastatai, „Snoras“ nuomojosi. Vis dėlto, pasikeitus objektų savininkui, tarnyba atsisakė pakeisti sutartyje nuomininką.

Tad teritorija savininkus pakeitė, tačiau niekas joje nepasikeitė. Iki dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius