Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 23

Festivalis „Ave Maria“ koncertais džiugins ne tik Palangoje, bet ir Šventojoje

Į kurortą grįžęs sakralinės muzikos festivalis „Ave Maria“ visą mėnesį džiugins išskirtiniais koncertais ne tik Palangoje, bet ir Šventojoje.
Gintaro muziejus
Gintaro muziejus / Tomo Kapočiaus nuotr.

Norinčiuosius pasiklausyti Lietuvos kamerinio orkestro, kuriam diriguoja profesorius maestro Juozas Domarkas, ir įstabaus jaunos solistės iš Latvijos Monta Martinsone balso Palangos Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia sunkiai sutalpino. Prieš šešerius metus prasidėjęs nuo penkių koncertų renginys išaugo į festivalį, sutraukiantį gausių sakralinės ir klasikinės muzikos gerbėjų. Šiemet festivalis „Ave Maria“ truks visą mėnesį ir pakvies klausytojus į šešiolika koncertų.

„Mes turėsime svečių iš Estijos, dainininkų iš Estijos nacionalinės operos. Pas mus koncertuos Vilniaus kvartetas. Šiaulių kamerinis choras „Polifonija“ mums dovanos programą čia, bažnyčioje“, – pasakoja festivalio organizatorė Asta Krikščiūnaitė.

Žymaus vargonininko Leopoldo Digrio koncerte skambės vargonų muzikos aukso fondo – Johanno Sebastiano Bacho, Tomaso Albinoni, Gabrielio Faure ir kitų – kūriniai.

Kamerinės muzikos gerbėjus festivalis pakvies į Palangos gintaro muziejų. Jaukiose muziejaus salėse bus galima susitikti su Lietuvos bei užsienio atlikėjais.

Kamerinės muzikos gerbėjus festivalis pakvies į Palangos gintaro muziejų. Jaukiose muziejaus salėse bus galima susitikti su Lietuvos bei užsienio atlikėjais. Ne mažiau emocingų programų žada ir vokalinės muzikos koncertai – dainuos jauni solistai Dovilė Kazonaitė ir Laimonas Bendaravičius.

„Šiai metais mes festivalį pavadinome „Vėrinys Marijai“, t. y. Vidmanto Bartulio kūrinio skolintas pavadinimas. Ir paskutinio koncerto metu per Žolinių šventę mes atliksime šitą kūrinį drauge su Kauno valstybiniu choru ir Čiurlionio kvartetu“, – sako A. Krikščiūnaitė.

Festivaliui persikėlus į Šventąją, po bažnyčios skliautais skambės senosios muzikos kūriniai bei Palangos pučiamųjų orkestro ir solisto Mindaugo Rojaus įvairių epochų atliekama muzika.

Festivalį „Ave Maria“ globoja Palangos bažnyčia ir vyskupas Jonas Boruta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius