Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rokiškio savivaldybė vilioja medikus: siūlys net 50 tūkst. eurų išmoką

Rokiškio rajono taryba ketvirtadienį patvirtino naują Finansinės paramos gydytojams skyrimo tvarką, kurioje numatoma 15, 35 ar net 50 tūkstančių eurų parama medikams, atvykusiems dirbti į Rokiškį, skelbia „Rokiškio sirena“.
Rokiškio ligoninė
Rokiškio ligoninė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Jau šiais metais gydytojų pritraukimui suplanuotas 100 tūkst. eurų biudžetas.

Sprendimo projektą rajono tarybos posėdyje pristačiusios savivaldybės gydytojos Evelinos Grėbliauskienės teigimu, šiais metais Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras (PASPC) norėtų rasti šeimos gydytoją, o rajono ligoninė prioritetą teikia vaikų ligų specialistui. Anot savivaldybės atstovės, žvelgiant į ateities perspektyvas, ligoninei aktualu būtų sulaukti: gydytojo anesteziologo, vidaus ligų gydytojo, chirurgo.

„Rokiškio sirena“ skelbia, kad nuo šiol galios tokia naujųjų rajono medikų skatinimo programa: vienkartinė 15 tūkst. eurų išmoka (neatskaičius mokesčių) gydytojui, įsipareigojusiam PASPC arba rajono ligoninėje dirbti ne mažiau kaip 2 metus, ne mažesniu kaip vieno etato darbo krūviu ir deklaravusiam gyvenamąją vietą Rokiškio rajono savivaldybėje.

Pasibaigus terminui, specialistui paliekama galimybė pratęsti darbo santykius dar trejiems metams. Šiuo atveju jam gali būti skiriama papildoma 20 tūkst. eurų (neatskaičius mokesčių) vienkartinė išmoka.

Tokiu atveju išmoka gydytojui siektų 35 tūkst. eurų per 5-erius metus.

Rajono sveikatos įstaigų vadovai Sveikatos ir socialinės apsaugos komitetui galės teikti prašymą ir šiam rekomenduojant, gydytojui galės būti skiriama 50 tūkst. eurų (neatskaičius mokesčių) vienkartinė išmoka, su įsipareigojimu dirbti ne trumpiau kaip 5-erius metus, ne mažesniu kaip vieno etato darbo krūviu ir deklaruoja gyvenamąją vietą Rokiškio rajono savivaldybėje. Vienkartinė išmoka bus mokama dalimis: 20 tūkst. eurų išmokama iš karto, pasirašius darbo sutartį, likusi 30 tūkst. eurų – atidirbus vienerius metus.

Tačiau jeigu specialistas anksčiau nustatyto termino nutrauks darbo sutartį, išmokėtą sumą turės grąžinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius