Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 26

Lazdynų ligoninės direktorės vyras – įtariamasis jau antrame korupcijos tyrime

Lazdynų ligoninės direktorės Jelenos Kutkauskienės sutuoktiniui pareikšti įtarimai antrame pastaraisiais metais vykdomame su sveikatos priežiūros sistema susijusiame korupcijos tyrime, nurodo prokuratūra ir BNS šaltiniai.
Vilniaus universitetinės ligoninės vadovė Jelena Kutkauskienė
Vilniaus universitetinės ligoninės vadovė Jelena Kutkauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Generalinė prokuratūra BNS patvirtino informaciją apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kurio duomenimis, vienos įmonės akcininkas per tarpininką reikalavo kyšio iš kitos įmonės vadovo.

Tyrimo duomenimis, kyšio reikalauta už tai, kad minimas akcininkas paveiktų Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) administraciją, kad ši priimtų sprendimus, susijusius su įmonės vadovo parduodamų prekių ligoninei sklandžiu priėmimu ir apmokėjimu už jas.

„Įtarimai įteikti dviem asmenims, kurie darbiniais santykiais nėra susiję su RVUL“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.

Vykstant tyrimui, praėjusią savaitę buvo atliktos kratos J. Kutkauskienės kabinete ir kelių kitų darbuotojų darbo vietose, jie buvo apklausti kaip liudytojai, nurodė apie tyrimą informuoti BNS šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius