-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalis kultūros leidinių Medijų rėmimo fondą kaltina skatinant nesąžiningą konkurenciją

Antradienį dvylikos kultūros leidinių redaktoriai išplatino viešą kreipimąsi dėl naujai įsteigto Medijų rėmimo fondo. Jie kaltina Fondą apribojus jų galimybes teikti paraiškas tolesnei veiklai. Pasak kreipimąsi pasirašiusiųjų, negalėdami pateikti paraiškų bankrutuos mažiausiai 6 periodiniai kultūros leidiniai.
Interneto ir spaudos žiniasklaida / BNS nuotr.
Interneto ir spaudos žiniasklaida / BNS nuotr.

Tarp kreipimąsi pasirašiusiųjų žurnalo „Nemunas“ redaktorė Erika Drungytė, „7 meno dienos“ redaktorė Agnė Narušytė, žurnalo „Kinas“ redaktorė Ilona Vitkauskaitė, žurnalo „Krantai“ redaktorius Helmutas Šabasevičius, „Artnews“ redaktorė Danutė Gambickaitė, žurnalo „Dailė” redaktorė Vaida Ragėnaitė, „Literatūra ir menas“ redaktorė Lina Laura Švedaitė, „Naujasis Židinys-Aidai“ direktorius Mantas Tamošaitis, „Echo Gone Wrong“ redaktorė Vitalija Jasaitė, žurnalo „Fotografija” leidėja Vilma Samulionytė, taip pat „Teatro žurnalas” leidėja ir redaktorė Vlada Kalpokaitė, „Muzikos barų“ redaktorė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Pasak šio kreipimosi autorių, paskelbdamas gerokai vėluojančias paraiškų teikimo datas bei naujas sąlygas, Medijų rėmimo fondas sudarė iškreiptas ir nesąžiningas konkurencijos aplinkybes ir tai riboja dalies leidinių galimybes teikti paraiškas ir tęsti veiklą.

Kreipimesi akcentuojama, kad kultūrinių leidinių atstovai nebuvo informuoti apie tai, kad naujai įsteigto fondo paraiškų vertinimo kriterijais taps etatinių darbuotojų skaičius, interneto svetainės lankomumas, periodiškumas, o internetiniams leidiniams – popierinis tiražas.

Šių sąlygų neatitinkantys leidiniai, kreipimosi autorių teigimu, paranda galimybę aplikuoti į naujojo fondo dalinę paramą.

Anot leidėjų, nė vienas iš leidinių neturi sukaupęs „finansinės pagalvės“ išgyventi pusmetį be paramos, todėl viešai klausiama, kas kontroliuoja Fondo veiklą, dėl kurio dalis kultūros leidinių neteko dalinės finansinės paramos.

Taip pat pabrėžiama, kad ateinančių metų konkursų sąlygose privaloma „ištaisyti akivaizdžius loginius prieštaravimus ir apribojimus, kurie neatitinka teisingos konkurencijos principų“.

15min susisiekus su Medijų rėmimo fondo vadovu Ruslanu Iržikevičiumi, jis teigė, kad trečiadienį yra numatytas susitikimas su kreipimąsi pasirašiusių leidinių atstovais, siekiant išsiaiškinti probleminius klausimus ir rasti geriausius sprendimus.

Primename, kad kol Medijų rėmimo fondas nebuvo paskelbęs kvietimų teikti paraiškas, dalis paramos nesulaukiančių kultūros leidinių ėmė reikšti susirūpinimą dėl savo išlikimo.

Tuomet ministerija kreipėsi į aštuonios periodinių kultūros leidinių redakcijas, pakvietė dalyvauti viešajame pirkime ir gauti iki penkių tūkstančių eurų sieksiančią paramą, kuri padėtų atsilaikyti iki fondo konkursų pradžios.

Medijų rėmimo fondas įsteigtas pernai rudenį, jis nuo sausio pakeitė iki šiol paramą žiniasklaidai, įskaitant kultūrinę, administravusį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą. Naujojo fondo biudžetas yra dvigubai didesnis nei ankstesniojo ir siekia 6,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius