Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lisabona šiemet pripažinta geriausia Europos turizmo sostine: tam yra svarbi priežastis

Portugalijos sostinė Lisabona, kurios valdžios institucijos neseniai paskelbė ketinančios padvigubinti turizmo mokestį, pripažinta geriausia Europos sostine, kurią verta aplankyti 2024 m. Tai parodė VisaGuide.World tyrimo, kuriame atskleidžiama, ką keliautojai labiausiai vertina lankydamiesi Europoje, rezultatai, rašo unian.net.
Lisabona, Portugalija
Lisabona, Portugalija / 123RF.com nuotr.

Kaip pastebi tyrimo autoriai, Lisabona jau seniai yra labai vertinama keliautojų, ir ne veltui. Miestas plačiai žinomas dėl savo spalvingų pastatų, gražaus kraštovaizdžio ir šilto klimato. Tačiau tai ne vienintelė priežastis, dėl kurios ją dievina turistai.

Lisabonos kryptis taip pat yra viena iš pigiausių: apskaičiuota, kad norint mieste praleisti savaitę, reikia vidutiniškai 385 eurų. Nors šios kainos netrukus gali padidėti dėl infliacijos, o turistams bus padidintas nakvynės mokestis, tai yra vis tiek gerokai pigiau nei daugumoje kitų Europos sostinių.

Be to, portugalai yra vieni draugiškiausių, iš karto po ispanų ir italų, ir antri pagal anglų kalbos mokėjimą, iš karto po olandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius