Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neįtikėtina: J.Embiidas pelnė 50 taškų nepaisydamas veido paralyžiaus

Joelis Embiidas ne tik pelnė 50 taškų ir tempė „Philadelphia 76ers“ link pirmosios pergalės šių metų NBA atkrintamosiose varžybose, bet ir tą padarė nepaisydamas jį kamuojančio Belo paralyžiaus, kuris paveikė kairiąją jo veido pusę.

Su akiniais nuo saulės spaudos konferencijoje po rungtynių pasirodęs kamerūnietis atskleidė, kad ši liga jam pasireiškė jau prieš kurį laiką.

„Tai prasidėjo viena ar dvi dienos prieš rungtynes su Majamiu („76ers“ įkrintamosiose su „Heat“ žaidė balandžio 16-ąją – red. past.). Mane kamavo migrena, bet nemaniau, kad tai kažkas rimto. Bet tai mane trikdo. Tai veikia kairiąją mano veido pusę, burną, akį. Tačiau aš nesu tas, kuris pasiduoda, tad toliau kovosiu. Tai ne pasiteisinimas. Turime žaisti toliau“, – sakė J.Embiidas po pergalės 125:114 prieš „New York Knicks“, leidusios sušvelninti serijos rezultatą iki 1-2.

Belo paralyžius – tai veido raumenų paralyžius, kai liga pasireiškia sutrikusiu gebėjimu kontroliuoti pažeistą veido pusę. Belo jis vadinamas tuomet, kuomet priežastis yra nespecifinė. Šios būklės metu pažeistos pusės akis negali užsimerkti.

213 cm ūgio centras atskleidė, kad Belo paralyžius paveikė jo regėjimą – kartais J.Embiidas mato neryškų vaizdą bei turi nuolat lašintis specialius lašiukus, kad apsaugotų akis nuo džiūvimo. Sirgaliai dar antrosiose rungtynėse pastebėjo, jog J.Embiidas mirksi tik viena – dešiniąja – akimi.

Kol kas neaišku, kiek ilgai gali tęstis tokia „76ers“ lyderio būsena. Anot žaidėjo, tai gali užtrukti net kelis mėnesius.

„Tiesiog tikiuosi, kad tai liks šitaip, kaip yra, – pasiguodė J.Embiidas, netrukus pajuokavęs. – Turiu gražią šypseną ir nemėgstu, kai mano burna žiūri į kitą pusę. Tai nedėkinga situacija, bet viskas nutinka dėl kažkokios priežasties. Svarbiausia, turiu rūpintis psichologine būsena.“

Nepaisant tokios būklės, J.Embiidas surengė istorinį pasirodymą „Wells Fargo Center“ arenoje. Jis pelnė 50 taškų (8/12 dvit., 5/7 trit., 19/21 baud.), tapdamas pirmuoju tą atkrintamosiose padariusiu „76ers“ žaidėju nuo Alleno Iversono 2003-iaisiais ir pirmuoju pusšimtį taškų į „Knicks“ krepšį atkrintamosiose suvertusiu krepšininku nuo Michaelo Jordano 1993-iaisiais.

„Tiesiog žaidžiu krepšinį. Man pasisekė, kad pataikiau kelis metimus. Ir toliau turiu mesti nepaisydamas spaudimo. Turiu pasitikėti savimi, ypač dabar, kai mano fizinės galimybės yra ribotos. Turiu spausti save, kad atsidurčiau geresnėse situacijose“, – sakė J.Embiidas.

Jį vis dar kamuoja ir kelio problemos. Vidurio puolėjas nežaidė daugiau nei du mėnesius po menisko operacijos, o dar sykį tą patį kelį susižeidė pirmosiose serijos rungtynėse su „Knicks“ bandydamas dėti į krepšį.

„Ne, – į klausimą, ar gali pasitikėti savo keliu, atsakė J.Embiidas. – Bet bandau spausti. Nepasiduosiu, net jei žaisiu viena koja. Tai – ne pasiteisinimas. Turiu žaisti geriau ir geriau. Šiandien man pasisekė, pataikiau kelis metimus, bet turiu rasti būdą, kaip atkovoti kamuolius, kaip neleisti jų atkovoti varžovams. Turiu daryti viską, kad laimėtume.“

Ketvirtosios „76ers“ ir „Knicks“ serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 20 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius