Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laimi prieš lyderius, gauna nuo autsaiderių: „Neptūnas“ gavo Pasvalio pamokų

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai (14-14) buvo laimėję aštuonerias rungtynes iš eilės „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, bet dabar patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės, žaisdami su lentelės dugno komandomis. Šeštadienį Klaipėdos komanda namie 77:88 (27:24, 18:19, 10:15, 22:30) nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (5-23). Pasvalio komanda nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją lygoje.
Aurimas Jasilionis
Aurimas Jasilionis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“ supasi keistose sūpuoklėse.

„Žalgiris“, „Rytas“, „7bet-Lietkabalis“ ir kitos komandos krito prieš užstamiesčio klubą, kai prie komandos vairo stojęs graikas Georgios Vovoras stebuklingai atgaivino ekipą ir vedė per aštuonių pergalių seriją.

Tačiau į šeštą vietą pakilusių Klaipėdos krepšininkų laimėjimai nutrūko rungtynėse su devintą vietą Kėdainių „Optibet-Nevėžiu“, o šeštadienį „Neptūnas“ gavo pamoką ir nuo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos, kuri yra paskutinė vienuolikos ekipų rikiuotėje.

Po šios nesėkmės „Neptūnas“ liko šeštas, o galimybės finišuoti aukščiau reguliariajame čempionate akivaizdžiai sumenko.

Standings provided by Sofascore

„Neptūnui“ iki reguliaraus sezono galo liko sužaisti rungtynes su Vilniaus „Wolves“ bei „Šiauliais“, o „Pieno žvaigždės“ namuose priims Jonavos „CBet“ bei Vilniaus „Rytą“.

Jei pasvaliečiai nebekovoja dėl nieko, tai „Neptūnas“ varžosi dėl 4-osios vietos kartu su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ (14-12) ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (15-11).

Pasvaliečiai uždavė geresnį toną rungtynių pradžioje (11:5), taškus aktyviai rinko Kadeemas Jackas, tiesa, jis nepasinaudojo proga realizuoti baudas, nors skirtumas galėjo augti dar labiau. Galiausiai Mindaugas Girdžiūnas ir Žygimantas Janavičius išvedė į priekį klaipėdiečius, persvara augo (25:17), nors iki ketvirčio galo „Pieno žvaigždės“ ją aptirpdė – 24:27.

Adomas Sidarevičius greitai išlygino rezultatą (27:27), o antrasis kėlinys klostėsi itin lygiai. Nė viena komanda labiau nepabėgo, o prieš antrąją rungtynių dalį šeimininkai nežymiai pirmavo – 45:43. Trečiajame ketvirtyje situacija liko labai panaši – abi ekipos vis minimaliai perimdavo iniciatyvą, kol galiausiai viskas turėjo spręstis per paskutines 10 minučių – 55:58.

„Neptūno“ deficitas ėmė augti (59:64), tad G.Vovoras skubiai šaukė komandos pasitarimą. Vis tik jis nedavė naudos: Artisas Ate ir Adomas Sidarevičius tempė į priekį „Pieno žvaigždes“, kurios įgijo rekordinę persvarą – 74:62. K.Jackas atrėmė „Neptūno“ bandymus artėti (80:67), nors Joshas Newkirkas ir D.Gailius išlaikė šeimininkus kovoje – 75:82. „Neptūno“ svarbios atakos strigo, tad laikas buvo Pasvalio ekipos pusėje. Ji pergalės iš rankų taip ir nepaleido.

M.Girdžiūnui tai buvo 500-osios rungtynės „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 21, Mindaugas Girdžiūnas 13, Ąžuolas Tubelis ir Thomas Rutherfordas po 10;

„Pieno žvaigždės“: Kadeemas Jackas 22, Martynas Arlauskas 20, Adomas Sidaravičius 19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius