Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Atamanas po pergalės prabilo apie grasinimus ir rusų grąžinimą į Eurolygą

Ergino Atamano treniruojamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po pralaimėjimo Eurolygos ketvirtfinalio serijoje, o turkas po susitikimo vėl nuskambėjo savo pasisakymais.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Imago / Scanpix nuotr.

PAO savų sirgalių akivaizdoje 95:79 nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1.

E.Atamanas po mačo prabilo apie Eurolygos išplatintą pranešimą, smerkiantį jo pasisakymus po pirmųjų serijos rungtynių, ir sulauktus grasinimus.

„Labai keista, kad tokia puiki organizacija, kurią aš visada ginu, išplatino pranešimą, kad aš kenkiu Eurolygos įvaizdžiui. Labai keista, – sakė E.Atamanas. – Jeigu aš padarau kažką neleistino, pavyzdžiui, kalbu apie teisėjų darbą, taisyklių knygoje už tai yra numatyta bauda. Bet kam provokuoti žmones prieš mane? Po to pranešimo man einant į rūbinę kažką iš „Maccabi“ personalo, su savimi neturėjęs akreditacijos, pasakė man: „pamatysi Izraelyje, ką su tavimi padarys sionistai.“

Jis tikino atsakęs jam grasinančiam žmogui: „Nagi, aš esu Erginas Atamanas, aš „Panathinaikos“ ir Turkijos rinktinės treneris, Turkijos pilietis. Nieko man negalite padaryti.“

E.Atamanas kalbėjo toliau bei įtraukė ir suspenduotų rusų komandų pavyzdį.

„Žmonės, kurie provokuoja mane, Izraelį, sionistus – aš nesu politikos žmogus. Aš gerbiu „Maccabi“, poną Mizrahi („Maccabi“ prezidentą Shimoną Mizrahi – red. past.). Esu sporto žmogus, atvykęs iš Turkijos ir kaip sakė Atatiurkas, norintis taikos savo šaliai ir pasauliui. Tikiu, kad „Maccabi“ nerūpi šie dalykai. Jeigu pateikiate komentarus apie mane, tuomet aš laukiu ir Rusijos komandų Eurolygoje, nes Rusijos sportas neturi nieko bendro su karu, kaip ir „Maccabi“ neturi nieko bendro su tuo. Nesu nei prieš kažkurią šalį, nei prieš „Maccabi“.

– Nekritikavau Eurolygos, kritikavau teisėjų sprendimus. Nesu eilinis žmogus, aš du kartus iš eilės laimėjau Eurolygą, treniravau daugiau nei 300 rungtynių. Nesu kvailas. Tiesiog pasidalinau savo nuomone su graikų žurnalistais, nes žmonės nori žinoti, kodėl man nepatinka kai kurie švilpukai“, – kalbėjo turkas.

„Panathinaikos“ treneris po pirmųjų rungtynių kritikavo teisėjus bei aiškino, kad jiems įtaką galėjo padaryti politiniai sprendimai bei spaudimas iš kare su „Hamas“ dalyvaujančio Izraelio. Eurolyga į tai sureagavo išplatindama pranešimą ir pasmerkdama E.Atamano žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius